Mooi Makkinga!, even voorstellen!

In de periode 2017/2018 is het dorpshuis van Makkinga verbouwd en gerenoveerd. Daarmee is een nieuwe actuele ontmoetingsplek ontstaan voor jong en oud. Een aantal organisaties maken nu gebruik van het dorpshuis, en de huisarts is onlangs naast het dorpshuis onder 1 dak gevestigd. Op de woensdag- en vrijdagochtend is het dorpshuis een ontmoetingsplek, en wordt er o.a. klaverjassen gespeeld.

In juli 2018 zijn veel mensen uit Makkinga en omgeving betrokken geweest bij het openluchtspel ‘Kattinga’. Een groep van in totaal 170 vrijwilligers is in het kader van ‘Leeuwarden/Fryslân Culturele Hoofdstad 2018’ bij de organisatie en het opvoeren van het openluchtspel betrokken geweest. Maar Kattinga smaakt naar meer!

 logoEen groep Makkingaster enthousiastelingen is gaan brainstormen om voor het dorpshuis, en het succes van Kattinga, een vervolg te vinden. Centraal thema daarbij is ontmoeting/Mienskip. Dat kan rondom een thema, activiteit, maar het kan ook iets cultureels zijn. Als basis is het nieuwe dorpshuis een prima plek. Eventueel zou ook een andere locatie kunnen.

 De Makkingaster enthousiastelingen zijn een groep vrijwilligers; Folkert en Klaasje Bouma, Denise Hamstra, Wieke Eilders, Durk Hoekstra, Ignas Minnema, Arend Dijkstra en Sandra Schrauwen. Na een paar brainstorm bijeenkomsten hebben we een aantal activiteiten op het programma staan voor 2020:

Programma 2020

  • Zaterdagavond 25 januari: Smartlappenfestival. Buurten, verenigingen, en andere organisaties worden gevraagd om muzikaal de strijd met elkaar aan te gaan.(Nadere informatie volgt.)
  • Februari: Lezing leren kijken als een kunstenaar.
  • Maart: ‘Mooi of zooi’. In combinatie met de Makkingaster vlomarkt zal in het dorpshuis een beoordeling zijn van deskundigen of iets nu van waarde is of niet…
  • April: Intiem concert (acoustisch) met lokale muzikanten.
  • Mei: Verhalenmaand/kom op verhaal.

We hopen u op een van de activiteiten te verwelkomen! Hebt u ons iets te melden of te vragen,

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Mooi Makkinga!